L’èxit és un somni amb una data límit. Els somnis no tenen data de caducitat, però haurien de tenir-la perquè sense una data límit, la majoria de fites no passarien de somni a realitat. Com va dir Goethe: “Pensar és fàcil, actuar és difícil (…)”.

És per això que la clau de l’èxit d’un negoci es basa en un pla de màrqueting ben consensuat i desenvolupat. Moltes oportunitats de negoci no arriben a triomfar perquè no s’estableix un equilibri entre la idea de producte o servei i uns objectius, amb un calendari ben definit.

 

Com crear un pla de màrqueting

La fita principal és la finalitat última que volem assolir, el lloc en el qual volem veure la nostra marca el pròxim any. Si no posem una data límit als nostres objectius, aquests podran allargar-se i allargar-se fins a l’eternitat. Mai els acabarem concretant ni aconseguint.

 

A l’hora de crear el nostre pla de màrqueting, el primer pas ha de ser definir uns objectius específics, mesurables i rellevants, per a posteriorment traçar les estratègies necessàries per a assolir-los. Haurem d’especificar els indicadors de l’èxit o KPI (Key Performance Indicator) i realitzar un seguiment mes a mes.

 

Per exemple, si volem incrementar la fidelitat dels nostres clients i que comprin per segona vegada en menys de seixanta dies, potser podríem oferir-los una promoció via correu electrònic. Un cop realitzada l’acció de comunicació, mirarem els indicadors d’èxit. Perquè els KPI siguin efectius, no només hem de definir la xifra final que volem aconseguir, sinó desglossar aquesta xifra per accions, de manera que puguem saber si estem assolint el nostre objectiu o no. Pot ser que la nostra estratègia no sigui la correcta, per això és important fer un seguiment de les mètriques. Així podrem detectar a temps si alguna cosa no funciona i prendre les decisions oportunes per a corregir-la i aconseguir, sí o sí, els nostres objectius.

 

Outsourcing

Tant si ets una pyme com una gran empresa, pots externalitzar el màrqueting, optimitzant el teu temps alhora que redueixes els costos fixos i la complexitat en la gestió de la comunicació. Nosaltres podem ajudar-te.