Quan parlem de publicitat efectiva no parlem de fer una gran campanya puntual, sinó de petits impactes de manera continuada per mantenir una comunicació constant amb els clients.

 

El que no es comunica… no existeix

Avui en dia no és suficient amb oferir uns serveis o vendre uns productes de qualitat. Hem de tenir la comunicació integrada al core business de la nostra empresa i alineada amb l’estratègia empresarial per comunicar de manera coherent els nostres objectius i valors, convertint-se en un element imprescindible per posicionar-nos positivament al mercat i davant els nostres competidors.

 

Per què fer servir l’email marketing a la teva estratègia de marketing?

Existeixen molts canals de comunicació que pots incorporar a la teva estratègia de marketing digital. El correu electrònic no és nou, però lluny d’estar obsolet, segueix sent molt rellevant.

Gràcies a la seva alta accessibilitat pot arribar a molta varietat d’audiències, i el fet que els missatges arribin directament a la safata d’entrada dels destinataris, ens permet estar present al seu dia a dia. Per tant, el correu electrònic estarà present a totes les etapes de relació amb els clients: lead nurturing, prospecció, conversió, i també en la generació de lleialtat.

 

El mailing massiu no és SPAM

El fet d’enviar correus electrònics a gran escala no significa enviar correus brossa. Perquè les teves campanyes d’email marketing siguin més efectives és important tenir una base de dades interessada a rebre els teus missatges. Per això aconsellem incloure un sistema basat en permisos o doble opt-in.

Quan s’utilitza adequadament, la conversió d’una campanya d’email marketing és 3 vegades superior a les de les xarxes socials. És per això que es considera un dels canals amb més rendibilitat dins del marketing online.

A més de permetre’ns parlar directament amb la nostra audiència, ens manté a la ment dels clients. Pensem que la majoria de vegades, un client no torna a consumir un producte o servei perquè s’ha oblidat del fet que existeix.

 

No perdis l’oportunitat de vendre

No tenir una estratègia d’email marketing significa perdre oportunitats de venda i d’enfortir els llaços amb els clients.

A més, podem incrementar les vendes creuades o promoure l’upselling. Per exemple, podem enviar una newsletter mensual per oferir altres productes, recomanar l’actualització d’un producte o incloure add-ons.

Si vols planificar i executar les teves campanyes d’email marketing, contacta amb nosaltres. Estudiarem la millor solució per a tu.