Per què els anuncis que veiem a internet són sobre coses que ens interessen, que ja havíem vist o que ja hem comprat? És una estratègia de marketing basada en el nostre comportament online, denominada Retargeting.

 

El Retargeting recopila informació a través de cookies que emmagatzemen dades sobre les nostres recerques.

 

Aquesta informació s’envia a altres pàgines web, on probablement tornarem a trobar el mateix anunci o un altre de similar.

Això es pot fer perquè els anuncis no són estàtics, sinó que es mostren segons la informació que recull la pàgina dels rastrejadors. Abans, els anunciants pagaven per cada impressió d’un anunci concret, però avui en dia el pagament depèn de la resposta de l’usuari després d’interactuar amb un anunci. Per exemple: l’usuari mira un anunci semblant?, acaba comprant el producte?, etc. Això no vol dir que una pàgina web pugui tener també anuncis fixos, com la publicitat tradicional.

 

I si ja he comprat, per què ens segueixen mostrant anuncis similars?

 

Això es deu al fet que el Retargeting no accepta respostes negatives. Encara que no vulguis alguna cosa, el Retargeting continua insistint fins que la vulguis comprar o acabis adquirint productes complementaris relacionats amb la teva anterior compra.

Evidentment no funciona amb el públic en general, però si influeix sobre un percentatge de compradors ja n’hi ha prou.