Si hi ha quelcom que acompanya sempre a una marca i l’identifica, és el seu logotip. Per això, el nostre logotip ha de ser apropiat i actual, i ha de comunicar de manera clara l’essència de l’empresa.

Sembla que a poc a poc, les empreses, independentment de la seva grandària o nivell de facturació, es van adonant que la imatge que projecten al món té cada vegada més importància. A un món globalitzat i amb una competència ferotge, la visió que tenen de nosaltres els nostres clients, pot marcar la diferència entre l’èxit i el fracàs.

Un logotip consistent i original farà que els possibles clients tinguin confiança en la nostra marca, mentre que un logotip antiquat i mal plantejat, projectarà una imatge pobra i poc eficaç, aconseguint que els clients prefereixin a la competència.

 

Renovar-se o morir

Un logotip no ha de ser quelcom inamovible. Ha de mantenir-se fresc i evolucionar al mateix temps que la marca.

Un bon rediseny o restyling, ha d’actualitzar el logotip en concepte i estètica, conservant alhora la continuïtat dels valors que transmetia l’antic logotip, potenciant-los i clarificant-los. S’ha d’adequar a les noves expectatives i simplificar el seu disseny per a facilitar la seva comprensió i aconseguir el màxim impacte.

 

Quan redissenyar la marca?

Existeixen diferents raons per les que és necessari fer un restyling. Algunes poden ser:

Si la nostra imatge gràfica no serveix per a l’entorn online, sí o sí, s’ha de començar el procés de redisseny. Avui en dia, una marca que no està a internet i online, simplement no existeix. La nostra marca ha de ser polivalent per a tots els escenaris.

Si el nostre negoci ha canviat d’orientació, sigui per necessitat o inclús per un canvi generacional, és el moment de canviar també la marca per adaptar-la al que l’empresa és ara.

Si la nostra identitat visual ha quedat obsoleta i és necessari aportar un nou atractiu a la imatge per aconseguir el posicionament que volem actualment. Sovint comencem amb un logotip senzill que compleix amb les necessitats inicials, però quan la nostra empresa comença a créixer, ens veiem obligats a tenir una imatge més professional.

 

Quines opcions tenim?

Que el canvi sigui més agressiu o no, dependrà de si estem molt allunyats del nostre posicionament. Així que tenim dues opcions: o bé seguir la mateixa línia del logotip antic i realitzar un redisseny, o dissenyar una nova identitat corporativa, adaptant-la a la nova visió de la companyia. En qualsevol cas, podem ajudar-te.